تعریف عفونت

تعریف عفونت


تعریف عفونت

طبق تعریف عفونت ، به ورود، رشد و نمو میکروب‌ها یا انگل در زخم یا یک اندام از موجود زنده (میزبان) عفونت گفته می­شود.  میکروب از بدن میزبان به‌ عنوان منبع و محل رشد و نمو و تکثیر استفاده می‌کند و اغلب باعث بیماری می‌گردد. عامل عفونت می‌تواند انواع انگل، ویروس، پریون، باکتری، ویروئید و قارچ را شامل گردد. درواقع عفونت به آن معنی است که موجود زنده­ بیماری­زا در بدن انسان علاوه بر تغذیه و تکثیر، مواد سمی تولید و فرد را دچار بیماری می­کند.

تعریف عفونت

عفونت شایع­ترین عارضه سوختگی

سوختگی می­تواند دارای عوارض بسیار زیادی باشد که عفونت شایع­ترین آنها است. بدن میزبان به طور طبیعی از طریق سیستم ایمنی شروع به مبارزه با عامل خارجی و عفونی می کند و در مراحل اولیه پدیده التهاب ایجاد می شود. با دانستن انواع عفونت ها و نحوه پیشگیری از آنها می توانید از عفونت و عوارض جانبی جلوگیری کنید. نحوه انتشار عفونت و تأثیر آن بر بدن انسان به نوع ویروس بستگی دارد. سیستم ایمنی یک سد قدرتمند در برابر بیماری های عفونی است. با این حال، پاتوژن ها گاهی اوقات می توانند توانایی سیستم ایمنی را برای مقابله و ایجاد عفونت دور بزنند. برخی از پاتوژن ها اثر کمی دارند و برخی دیگر سموم یا مواد التهابی تولید می کنند که باعث پاسخ منفی در بدن می شود. این تنوع به این معنی است که برخی از عفونت ها خفیف هستند و به سختی قابل تشخیص هستند، در حالی که برخی دیگر می توانند شدید و جدی باشند.

علائم انواع عفونت و راه‌های پیشگیری از آن‌ها

علائم انواع عفونت و راه‌های پیشگیری از آن‌ها، به عامل بیماری‌زا و همچنین محل عفونت بستگی دارد. برخی عوامل بیماری­زا، سلول‌های پوستی را هدف قرار داده و باعث ایجاد زگیل می‌شوند. برخی دیگر از عوامل بیماری‌زا طیف وسیعی از سلول‌ها را هدف قرار می‌دهند و منجر به علائم مختلف می‌شوند. افراد مبتلا به این باکتری اغلب التهاب، قرمزی، تب، گرما و درد را نه تنها در غدد لنفاوی بلکه در نواحی آسیب دیده نیز تجربه می کنند. با این حال، ویروس ها و باکتری ها نیز می توانند باعث بیماری های جدی پوستی شوند. پیشگیری بهترین راه مبارزه با بیماری است. با رعایت اصول احتیاط، صحت و ایمنی در حین کار می توان از بروز حوادث جلوگیری کرد. اما می توان با رعایت رژیم غذایی و رفع استرس و اضطراب روحی، فعالیت های ورزشی و تغییر سبک زندگی، سیستم ایمنی بدن را تقویت کرد.

مشاهده عفونت و عوارض آن

همچنین در زمان بروز بیماری و مشاهده عوارض عفونت باید سریعاً به مراکز درمانی مراجعه کرد؛ و مصرف دارو و مراحل درمان را به پایان رساند. آنتی‌بیوتیک‌ها به خصوص آنتی‌بیوتیک­های طبیعی انتخاب نهایی برای عفونت‌های باکتریایی هستند. آنتی بیوتیک های طبیعی زیادی در اطراف ما وجود دارد. بهترین آنتی‌بیوتیک‌های طبیعی عبارت است از: سیر، عسل، پیاز، کلم، زنجبیل، دارچین. اما در صورت بروز عفونت­های حاد لازم است به پزشک مراجعه کرد و درمان مناسب را با توجه به آزمایش­های تشخیصی وضعیت بدن دریافت نمود.

سیستم دفاعی بدن در مقابل عفونت

سیستم دفاعی بدن ( تعریف عفونت ) در مقابل عفونت در برابر میکروارگانیسم‌ها به‌عنوان عوامل ایجادکننده عفونت، مجهز به مکانیسم‌های دفاعی و موانع بازدارنده مهمی به شرح زیرمی­باشد: پوست اولین سد دفاعی بدن است که دارای PH ویژه و اسیدهای چرب و لیزوزیم­ها است. سطوح مخاطی: معده با تغییرات PH و دستگاه فوقانی تنفس با حرکات مداوم مژک‌ها و ترکیب ویژه ترشحات بزاق و مجاری مختلف بدن عمل می‌کند. سیستم ایمنی: عملکردهای اختصاصی و غیراختصاصی سیستم دفاعی در خارج از بدن نقش خود را ایفا می‌کند عوامل عدیده و گوناگون قادر به تضعیف و یا انهدام این مکانیسم‌ها و عبور از موانع بازدارنده طبیعی بدن هستند که اختلال در عمل کرد هر یک از سطوح فوق منجر به بروز بیماری‌های خاصی خواهد شد. تعریف عفونت

عدم توجه به علائم عفونت

عدم توجه به علائم عفونت و عدم مراجعه به‌موقع پزشک و درمان، باعث می­شود که تمام این سدهای دفاعی شکسته شده و سیستم ایمنی به ‌قدری ضعیف شود؛ که حتی با شروع درمان هم کنترل عفونت دشوار باشد؛ و بخش‌های مختلف بدن تحت تأثیر عفونت، بیمار و ناتوان شده و توان بدن برای مقابله با بیماری کاهش یابد. سهل‌انگاری در درمان عفونت موجب تب­های شدید، تشنج و آسیب­های کبدی خواهد شد. درواقع متداول‌ترین علت تب، عفونت اعضای بدن است. زمانی که بدن دچار عفونت می‌شود با افزایش درجه حرارت فعالیت میکروب­ها کنترل می­کند. این افزایش دما با تأثیر عوامل بیماری‌زا در هیپوتالاموس انجام می‌شود؛ و اگر درمان به‌موقع انجام نشود، ممکن است در اثر افزایش شدید تب، فرد تشنج کند و حتی با خطر مرگ روبه‌رو شود.

تب نشانه عفونت

تب به معنی افزایش دمای بدن و علامت واضحی از وجود مشکل است. درصورتی‌که دمای داخل بدن بالاتر از ۳۷.۵ و کمتر از ۳۷.۹ درجه شود به آن تب خفیف گفته می‌شود. همچنین عدم درمان سریع عفونت‌های شکمی و سایر عفونت‌ها، می‌تواند احتمال تشکیل عفونت کبد را افزایش دهد. همچنین وظیفه پاک­­‌سازی مواد مضر مانند مواد شیمیایی نیز بر عهده کبد است؛ و در صورت آسیب دیدن آن بسیاری از فرایندهای حیاتی بدن مختل شده و فرد توان مقابله با بیماری را نخواهد داشت.

عوارض عفونی شدن سوختگی

عوارض احتمالی سوختگی به ترتیب  می تواند شامل مواردی  مثل ذات‌الریه، عفونت مجاری ادراری و نارسایی تنفسی و عوامل مشابه دیگر باشد. در عفونت مجاری ادراری بخشی از کلیه تخریب شده یا باعث ایجاد فشار خون و نارسایی کلیه می­شود. که این عفونت ناشی از میکروب­های موجود در دستگاه گوارش هستند. اگر فرد برای درمان زخم به پزشک مراجعه نکند این عفونت می­تواند سایر نقاط بدن را نیز درگیر کند. و منجر به عوارض جدی شود. یکی دیگر از این عوارض، سلولیت است که باعث ورود عفونت به لایه­ها و بافت­های عمیق­تر پوست می­شود. و می‌تواند باعث تورم قرمزی و درد در ناحیه آسیب دیده شود همچنین علائم دیگری مانند تب، سرگیجه، حالت تهوع و استفراغ را به دنبال دارد. عوارض دیگر عدم درمان عفونت مبتلا شدن به پوکی استخوان است که علائم آن شامل درد، قرمزی و تورم در ناحیه آلوده است. همچنین خستگی و تب نیز از علائم دیگر آن می‌باشد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *