حوادث سوختگی

حوادث سوختگی


حوادث سوختگی

مدرسه دخترانه روستای شین آباد (پیرانشه)

آتش سوزی در مدرسه دخترانه روستای شین آباد (پیرانشهر) یکی از مجموعه آتش سوزی های مدارس ایران در چهارشنبه 24 آذر 1390 به دلیل معیوب بودن وسایل گرمایشی است. حوادث سوختگی در این  حادثه 29 دانش آموز دختر دچار سوختگی شدند که دو نفر از آنها بر اثر شدت جراحات جان خود را از دست دادند. سه دانش آموز نیز به دلیل سوختگی شدید و رد پیوند، انگشتان خود را قطع کردند.

آسیب­های نا شی از این حادثه سوختگی

گزارش‌ها حاکی از آن است که این حادثه آسیب‌های جدی به دانش‌آموزان وارد کرده و آسیب‌های روانی و اجتماعی جدی بر قربانیان، خانواده‌های آنان و ساکنان روستا وارد کرده است.

راه حل جلوگیری از حوادث سوختگی در مدارس

راه حلی که دستیابی به آن بسیار آسان است، پیاده سازی سیستم گرمایش مرکزی برای مدارس سطح بالا و استفاده از پکیج ها برای گرم کردن کلاس های درس با بخاری برای مدارس رده پایین است. هم اکنون درصد بالایی از مدارس کشور با سیستم پکیج گرم می شود. دانش آموزان بسته به سن و سال خود مستعد آسیب، تصادف و البته طبیعی هستند و به همین دلیل در کلاس کوچکی که گاه ده ها کودک در مجاورت بخاری در حال سوختن هستند، دچار حادثه می شوند. در هر لحظه تصور می شود; اما در صورت استفاده از سیستم گرمایش مرکزی و پکیج، مخزن آتش نشانی در جایی خارج از اتاق قرار می گیرد و گرمای مطبوع به اتاق می رسد.

اقدامات کشوری برای جلوگیری از حوادث سوختگی در مدارس

در این راستا با همکاری وزارت آموزش و پرورش و نیرو در صورت نیاز می توان سیستم گرمایشی برقی را با بخاری های نفتی جایگزین کرد و وزارت آموزش و پرورش بودجه شورای خود را صرف هزینه برق مصرفی مدارس کرد. . بر اساس اعلام وزیر آموزش و پرورش، برای ارتقای سیستم گرمایشی مدارس تنها به یک هزار میلیارد تومان بودجه نیاز است که با توجه به هزینه های کشور (سه برابر هدر رفت این مبلغ) مبلغی دست نیافتنی نیست. یک رقم.) و هر چقدر هم که هزینه آن بالا باشد، باید یکی از اولویت های اصلی در نظر گرفته شود.

اقدامات و فعالیت های کوچک مسئولین مدارس برای جلوگیری از بروز حادثه

برای جلوگیری از بروز حوادث می توان کلاس های مدرسه را مجهز به کپسول های آتش نشانی کرد و در فواصل زمانی معین به ویژه در ابتدای فصل سرما آموزش های لازم را در قالب هایی مانند تمرین آتش نشانی ارائه کرد تا دانش آموزان و اساتید نحوه استفاده و کار با این وسایل را بیاموزند. درباره آتش سوزی و نحوه عمل در مواقع اضطراری بیاموزید. همچنین می توان با تخصص فنی و نیروی آتش نشانی، بخاری نفتی را در کلاس به درستی نصب کرد تا در صورت بروز حادثه یا آتش سوزی کمترین خسارت وارد شود.

اطمینان از شارژ به موقع کپسول های آتش نشانی یکی از مواردی است که باید جدی گرفته شود، در غیر این صورت این کپسول ها در مواقع نیاز کار نمی کنند.

وضعیت کلاس­ها و ساختمان مدارس یک عامل حادثه ساز

در آتش‌سوزی‌های اخیر مدارس شاهد گرفتار شدن و سوختن دانش‌آموزان به دلیل نرده‌های فلزی جلوی پنجره‌های کلاس بودیم. اگر محفظه ها نبود، دانش آموزان به راحتی از کلاس های درس خود در طبقه همکف فرار می کردند و به راحتی فرار می کردند.

بنابراین برداشتن نرده جلوی پنجره یک راه حل ساده است. لااقل اگر درود زن و شین آباد به این مسئله فکر می کردند، دانش اموزان این مدارس به این شدت آسیب نمی دیدند.

بخشی از صحبت های یکی از دانش آموزان مدرسه شین آباد

.وقتی می خواستم کلاس را ترک کنم، بخاری های کلاس آتش گرفتند و همه جا پر از دود و شلوغ بود، پنجره های کلاس میله های آهنی داشت و نه می توانستیم نفس بکشیم و نه می توانستیم بیرون بیاییم. بقیه داستان را به خاطر نمی‌آورم.

بررسی سالانه ساختمان مدارس راه حلی مفید

باید همه عوامل خطر در هر مدرسه توسط همان کارشناسان محلی به دقت بررسی و نظارت می شوند. به عنوان مثال، سیم کشی فرسوده و نامرغوب می تواند باعث آتش سوزی شود. فردای حادثه در شین آباد آتش سوزی در یکی از مدارس روستای سلماس (واقع در آذربایجان غربی) به دلیل نقص برق رخ داد که خوشبختانه در ساعتی متفاوت رخ داد. . کلاس وجود دارد، قربانی وجود ندارد.

حادثه سوختگی ساختمان پلاسکو

از موارد اخیر آتش سوزی در مراکز خرید می توان به آتش سوزی ساختمان پلاسکو اشاره کرد. آتش‌سوزی و ریزش ساختمان پلاسکو حادثه‌ای بود که بامداد روز پنج‌شنبه ۹ دی ماه ۱۳۹۳ در چهارراه استانبول در مرکز تهران رخ داد. بر اثر این آتش سوزی ساختمان پلاسکا به طور کامل فروریخت. ساختمان پلاسکو پس از 3.5 ساعت سوختن فروریخت که تعداد زیادی از آتش نشانان هم در بیرون و هم در داخل ساختمان با حریق مقابله کردند و تعدادی از آنها زیر آوارهای ناشی از ریزش ساختمان گرفتار شدند و کشته شدند.

آمار اورژانس تهران برای حادثه سوختن پلاسکو

بر اساس گزارش اورژانس تهران، آخرین آمار مصدومان این حادثه ۲۳۵ نفر گزارش شده است. 181 مصدوم به صورت سرپایی مداوا شدند، 55 نفر دیگر به بیمارستان منتقل شدند که یکی از آنها فوت کرد. 52 نفر پس از بستری شدن در بیمارستان و دریافت خدمات پزشکی لازم مرخص شدند. آمارهای مختلفی از مفقودان وجود دارد که اغلب این آمار بین 20 تا 30 نفر است. یکی از آتش نشانان حاضر در زمان انهدام، در بیمارستان بر اثر جراحات شدید، سوختگی جان باخت. همچنین به نقل از رسانه های ایران، جسد 16 آتش نشان و 6 فرد دیگر در روزهای پس از این حادثه خارج شد و مجموع فوتی های گزارش شده توسط پزشکی قانونی به 22 نفر رسید.

ارزیابی خطر آتش سوزی

در حین ارزیابی خطر آتش سوزی، موارد خاصی وجود دارد که باید برای انجام صحیح و کامل آن در نظر گرفته شود. این شامل برنامه ریزی برای موارد زیر است: مسیرها و خروجی های اضطراری، سیستم های اعلام حریق، سیستم های اطفاء حریق و اعلام حریق و تجهیزات مناسب آتش نشانی. همچنین ارائه اطلاعات مناسب به کارکنان و سایر افراد در محل کار و همچنین ارائه آموزش مناسب به کارکنان بسیار مهم است. ایمنی آتش سوزی همیشه باید جدی گرفته شود و راه های زیادی وجود دارد که به راحتی می توانید از وقوع آتش سوزی تا حد امکان جلوگیری کنید.


اقدامات پیشگیری از آتش سوزی در محل کار

تمام وسایل برقی را در پایان روز خاموش کنید. ناگفته نماند که تجهیزات الکتریکی می توانند به راحتی بیش از حد گرم یا خراب شوند و به یک آتش سوزی بزرگ در محل کار تبدیل شوند. بنابراین، در پایان هر روز، اطمینان حاصل کنید که تمام دستگاه ها در شب خاموش و روشن هستند تا از یک وضعیت فاجعه بار جلوگیری کنید. توزیع مدارهای الکتریکی بر اساس مصرف تجهیزات بارگذاری بیش از حد مدارهای الکتریکی بیش از ظرفیت توصیه شده باعث انفجار فیوز، گرم شدن بیش از حد و ایجاد خطر آتش سوزی قابل توجهی می شود. ایرادات و اشکالات موجود در شبکه برق را برطرف کنید.

عیوب برق کشی یکی از دلایل اصلی حوادث آتش سوزی

عیوب برق کشی یکی از دلایل اصلی حوادث آتش سوزی است، بنابراین مهم است که همه افراد در محل کار نسبت به عیوب برق آگاهی داشته باشند و به سرعت نسبت به رفع آن اقدام کنند. اگر متوجه شدید که سیم های برق آسیب دیده اند، باید سریعا آنها را تعویض کنید. مناطق شلوغ را از مواد قابل اشتعال پاک کنید.

اقدامات فردی در جلوگیری از بروز حوادث سوختگی

1-    اطمینان حاصل کنید که هر چیزی که به راحتی می تواند آتش بگیرد، مانند کاغذ یا کثیفی، به حداقل برسد و منطقه عاری از درهم و برهمی و مواد قابل اشتعال باشد. فقط در مکان‌های مشخص شده، مانند مکان‌های سیگار کشیدن، سیگار بکشید و مطمئن شوید که سیگارتان همیشه پاک باشد. از تجهیزات و دستگاه ها آگاه باشید. اطمینان حاصل کنید که ماشین ها همیشه به درستی بازرسی و نگهداری می شوند تا از گرما و جرقه های اصطکاک جلوگیری شود. دسترسی آسان به تابلوهای کنترل برق را فراهم می کند. برای دسترسی آسان به سیستم در مواقع اضطراری اطمینان حاصل کنید که هیچ مانعی مستقیماً در جلوی تابلوهای کنترل الکتریکی قرار نگرفته باشد. از مواد شیمیایی آگاه باشید.

2-    حین کار با مواد شیمایی

هنگام استفاده از مواد شیمیایی در محل کار، همیشه آنها را بر اساس برچسب طبقه بندی کنید و برای جلوگیری از سوختگی از آنها با خیال راحت استفاده کنید.

3-    بررسی کپسول های آتش نشانی

اطمینان حاصل کنید که تعداد و مکان صحیح کپسول های آتش نشانی در محل کار موجود است و همه افراد استفاده از آن را در مواقع اضطراری می­دانند.

4-    سیستم های اسپرینکلر یا آشکارسازهای

هرگز سیستم های اسپرینکلر یا آشکارسازهای دود را خاموش نکنید. اسپرینکلرها و آشکارسازهای آتش نقش مهمی در آتش سوزی دارند. بسیار مهم است که اطمینان حاصل شود که استراتژی های مناسب حفاظت از آتش برای کاهش خطر آتش سوزی وجود دارد. با این حال، اطمینان از اجرای طرح های ایمنی و مهار آتش در صورت وقوع آتش سوزی بسیار مهم است. برنامه‌های ایمنی و پیشگیری از آتش‌سوزی برنامه‌های ایمنی و پیشگیری از آتش‌سوزی باید با جزئیات تدوین شده و در دسترس همه کارکنان و افرادی قرار گیرد که نیاز به دانستن اطلاعات در محل کار دارند.

اقدامات عمرانی و مهندسی برای جلوگیری از بروز حوادث سوختگی

برای ایجاد یک نقشه دقیق و کامل، باید موارد زیر را در نظر بگیرید:

1-    یک مکان ملاقات امن برای کارکنان در فاصله کافی از ساختمان فراهم کنید. محفظه اضطراری باید به راحتی باز شود. برق اضطراری در صورت قطع برق مورد نیاز است. خروجی های اضطراری به وضوح مشخص شده اند تا از سریع ترین و مستقیم ترین خروجی از ساختمان اطمینان حاصل شود. تعداد کافی خروجی اضطراری برای همه افراد حاضر در ساختمان که بتوانند به سرعت از آن خارج شوند.

2-    موانع راهروهای منتهی به تمام خروجی ها را پاک کنید و هیچ مانعی در این راه ها باقی نگذارید.

3-    بسیار مهم است که اطمینان حاصل شود که همه کپسول ها و آلارم های آتش نشانی سالم هستند و تجهیزات آتش نشانی مناسب برای استفاده مناسب در صورت آتش سوزی نصب، آزمایش و نگهداری می شوند. همه کارکنان باید آموزش دیده و از خطرات آتش سوزی آگاه باشند و حداقل یک تمرین آتش نشانی انجام شود.

4-    علاوه بر آموزش و اطلاع رسانی به کارکنان در مورد خطرات آتش سوزی، اطمینان از استفاده از تجهیزات مناسب و استفاده از راهبردهای پیشگیری، ساختمان باید تمام استانداردهای بهداشتی و ایمنی را رعایت کند. هر ساختمانی قوانین خاصی دارد که باید رعایت شود تا محل کار ایمن در برابر آتش سوزی در نظر گرفته شود.

5-    نصب درب‌های آتش‌نشانی

یک ساختمان مقاوم در برابر آتش همیشه دارای تعداد صحیح خروجی آتش و درب های ضد حریق کاملاً کاربردی خواهد بود تا ضمن جلوگیری از گسترش آتش، تخلیه سریع و آسان را تضمین کند. در حوادث ناگوار آتش سوزی، همیشه ایده آل است که آسیب به ساختمان پس از آن به حداقل برسد. این امر با تفکیک مناسب راه های فرار، مناطق مشترک و راه های فرار قابل دستیابی است. به راحتی می توان فکر کرد که فقط درها و دیوارهای چوبی جامد می توانند این کار را به درستی انجام دهند. در نتیجه، آتش‌سوزی می‌تواند خطر بزرگی را برای مشاغل ایجاد کند. ممکن است باعث آسیب جدی به کارکنان یا مشتریان و مشتریان شود و ممکن است باعث آسیب یا تخریب ساختمان ها، تجهیزات و لوازم شود. به همین دلیل است که آموزش حرفه ای ایمنی آتش سوزی برای کارمندان یا کارمندان منتخب شما ضروری است.

حوادث سوختگی در خارج از کشور

1-    آتش سوزی در جنگل های استرالیا

در خارج از کشور می توان در مورد آتش سوزی های استرالیا صحبت کرد. آتش‌سوزی‌های امسال در استرالیا، آتش‌سوزی‌های جنگلی در استرالیا هستند که بخش‌هایی از جنوب شرقی استرالیا از جمله نیو ساوت ولز، استرالیای جنوبی، ویکتوریا، کوئینزلند و استرالیای غربی را تحت تأثیر قرار داده‌اند. این آتش سوزی در ایالت نیو ساوت ولز استرالیا جان 20 نفر را گرفت. وسعت این آتش سوزی نیز تا 6 ژانویه 2020 8.4 میلیون هکتار برآورد شده است.

قربانیان این آتش سوزی: 28 نفر (25 غیرنظامی و 3 آتش نشان) و 41 آتش نشان با جراحات غیرکشنده، مرگ یک میلیارد حیوان و انقراض بیش از 30 گونه گیاهی و جانوری، بیش از 5900 ساختمان تخریب شده و در حداقل 100 هزار آواره؛ بیش از 107000 کیلومتر مربع (بیش از 1.5 درصد از کل مساحت استرالیا) نیز در آتش سوخت. این آتش سوزی ها همچنین بسیاری از پوشش گیاهی استرالیا را از بین برد.

2-    آتش سوزی در سانفرانسیسکو

مورد دیگر یکی از بزرگترین آتش سوزی های جهان است که در سال 1906 در سانفرانسیسکو آمریکا رخ داد.

این آتش سوزی بیش از 25000 ساختمان را در 490 بلوک ویران کرد و قربانیان زیادی بر جای گذاشت. تعداد کشته شدگان این آتش سوزی حدود 3 هزار نفر بوده و علت آن چنان که مشخص است مردم و طبیعت بوده است. پس از اینکه شهر با یکی از بدترین زمین لرزه های تاریخ ایالات متحده مواجه شد، آتش سوزی رخ داد و سپس به دلیل از بین رفتن منابع آب و عدم تجربه آتش نشانان، این حادثه گسترش یافت و نیمی از شهر را تخریب کرد. شهر برخی از بدترین آتش سوزی های جهان در این منطقه رخ می دهد.

3-    آتش سوزی در ایالات متحده – حوادث سوختگی

همچنین آتش سوزی بزرگی در سال 1910 در ایالات متحده رخ داد. این آتش سوزی که به سوختگی بزرگ معروف است، سه ایالت آیداهو، مونتانا و واشنگتن را پوشش می دهد. این آتش سوزی که وسعتی بالغ بر 3 میلیون هکتار از جنگل ها را تخریب کرد، بیش از 87 نفر را از دست داد که 78 نفر از آنها آتش نشان بودند که برای اطفای حریق رفتند.

همچنین در سال 1871، در هفته 8 تا 14 اکتبر، چهار آتش سوزی در این کشور رخ داد که از آن به عنوان بزرگترین آتش سوزی در تاریخ آمریکا یاد می شود. در شیکاگو، در اثر آتش سوزی های گسترده، حدود یک سوم شهرهای این ایالت در آتش سوختند و بسیاری از خانه ها ویران شدند و بیش از 100000 نفر آواره شدند.

4-    آتش سوزی توکیو – حوادث سوختگی

درست مانند سانفرانسیسکو، دلیلی داشت و همه چیز برای ایجاد این فاجعه به هم نزدیک بود. زلزله بسیار شدیدی در هنگام صرف ناهار که بیشتر آنها مشغول پخت و پز بودند رخ داد که در نتیجه آتش به سرعت گسترش یافت. علاوه بر این، سونامی ناشی از زلزله نیز باعث افزایش علل و آسیب های بیشتر شد. بر اساس آمار، بیش از 142 هزار نفر در این آتش سوزی جان خود را از دست دادند، 570 هزار خانه ویران شد و حدود 1.9 میلیون نفر بی خانمان شدند. این رویداد یکی از بزرگترین بلایای تاریخ ژاپن و جهان محسوب می شود.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *